субота, 20. јануар 2018.

HRANA i LEK: Kako prepoznati zdrava jaja japanskih prepelica ?

U mnoštvu ponude i prodaje jaja japanskih prepelica svi tvrde da su njihova jaja zdrava i baš ta koja vama trebaju za konzumiranje. Da li postoji način da bar malo budemo sigurni da su nam ponudjena jaja upravo to zdrava i ispravna.

Da bi jaja japanske prepelice imala svoja korisna svojstva moraju biti oplođena, jer samo takva jaja ima smisla uzimati u terapijama. Odgajivači koji pokušavaju da na brzinu zarade pare uglavnom drže prepelice kao koke nosilje ustvari rade protiv drugih odgajivača i samih sebe a najviše na štetu kupaca. 

Često se dešava da neko  uzima terapiju kaže da nije osetio nikakav boljitak i to je istina jer najverovatnije kupio jaja nošena u kavezima gde su samo ženke!


Ako kupujete lokalno tražite od vaših prodavaca da vam pokažu gde i kako drže japanske prepelice, ako vidite da drži prevelik broj jedinki zajedno verovatno su sve ženke i takva jaja nemaju potrebna svojstva. Pravilan broj je maksimalno 5 ženki na jednog mužijaka, najbolje je 4+1 ili čak 3+1 odnos ženki i mužijaka.
Izgled jajeta, jaja japanskih prepelica imaju zanimljive šare, jaje koje je zdravo treba da ima jasnu šaru i šara ne bi trebalo da bude mutna, maglovita ili da bude bez šare!


Svežina jaja, ovo vam je najlakši test uzmete čašu vode i stavite jedno jaje u vodu sveže jaje će odmah potonuti a jaje koje je starije će plivati jer je zbog stajanja ljuska jajeta dosta poroznija i jaje je već primilo vazduh.


Na Farmi "Nešić" prepelice se drže u razmeri 3-1 gde je veliki procenat oplodjenosti i lekovitosti jaja.
Jaja moraju da se drže u frižideru zbog svežine i tako imaju rok 60 dana.Nakon tog perioda mogu i dalje da se konzumiraju ali ne u sirovom stanju.Što znači kuvana,pržena...
U svakoj kutiji se nalazi po 30 komada svežih oplodjenih jaja koje možete konzumirati kao lek i za inkubiranje.U unutrašnjem delu kutije nalazi se uputstvo za konzumiranje jaja.
Možete ih preuzeti lično na Farmi ili može da vam bude uručeno na kućnu adresu POSTEXPRESS-om

Farma japanskih prepelica se nalazi u selu Bogdanje nadomak Trstenika na registrovanom poljoprivredom gazdinstvu porodice Nešić.

Bavi se proizvodnjom i prodajom lekovitih jaja japanske prepelice,prodajom pilića starosti do 7 dana , mladih koka nosilja i petlića.

Farma japanskih prepelica "Nešić" je osnovana 2014 godine. Vlasnik Farme je Stefan Nešić po zanimanju inženjer mašinstva.

Нема коментара:

Постави коментар