четвртак, 22. новембар 2018.

ČUDO PRIRODE - U jednom selu nadomak Trstenika,koke nose ZLATNA jaja...


Selo Bogdanje,nalazi se na 3km od Trstenika.U tom selu na poljoprivrednom gazdinstvu porodice Nešić možete naći jaja zlata vredna.

Već 4 godine porodica Nešić bavi se uzgojem japanskih prepelica,i prodajom lekovitih jaja ove plemenite ptice.Nakon više decenija istraživanja u Japanu, Rusiji i Kini, dokazano je da ova jaja imaju značajna lekovita svojstva koja pomažu maloj deci, mladima u razvoju, rekovalescentima (osobama posle bolesti ili operacije), kao i starijim ljudima, kako bi se usporio proces starenja ćelija i organizma u celini!



Danas se najcesce upotrebljavaju za lecenje bronhitisa, bolesti nervnog sistema, srca, krvotoka, jetre i bubrega. Samo oplođena jaja imaju lekovitu moc pa ih treba kupovati od proverenih prodavaca. Jaja japanskih prepelica se u frizideru mogu odrzati 60 dana ali kada se koriste kao lek potrebno je da nisu starija od 30 dana.

Kako se piju jaja japanskih prepelica?

Jaja treba piti sirova i to svakoga jutra na prazan stomak a narednih pola sata ne treba nista jesti. Kompletna dnevna doza uzima se odjednom i pije se celo jaje. Za vreme ove terapije nije pozeljno konzumiranje alkohola. Oprez se preporucuje osobama koje pate od zuci.
Da bi se lakse konzumirala mogu se umutiti mikserom uz dodatak meda, jogurta, soka od limuna, jabuke, pomorandze i slicno.

Kome se preporucuju jaja od prepelica?

U preventivne svrhe, za opste poboljsanje stanja organizma i fizike kondicije jaja od japanskih prepelica preporucuju se deci u razvoju, sportistima, osobama koje obavljaju teske fizicke poslove i starijim osobama.
Jaja od prepelica kao lek koriste se za lecenje sledecih oboljenja u navedenim kolicinama:

120 prepelicjih jaja: poviseni krvni pritisak, cir na zelucu i dvanaestopalacnom crevu,
240 prepelicjih jaja: anemija, migrena, dijabetes, gastritis, bronhitis, astma, arterioskleroza, infarkt, visak holesterola u krvi, nervno rastrojstvo, tuberkuloza,
1080 prepelicjih jaja: tumor na mozgu, premor usled teskog fizickog rada

Lecenje se sprovodi tako sto bolesnik treba u određenom vremenskom periodu da popije navedenu kolicinu jaja (od 120 do 1080, zavisno od vrste bolesti). Prva tri dana lecenja popiti po 3 jajeta, a nakon toga pa sve do kraja lecenja po 5 jaja. Deca treba (u zavisnosti od uzrasta) da uzimanju manji broj jaja i to: do tri godine - dva jaja dnevno, do pet godina- tri jajeta, do deset godina - cetiri jaja.

Terapija tako treba da traje od 15 do 50 dana (u zavisnosti od kolicine jaja i uzrasta) i ako je potrebno moze se ponoviti, nakon obavezne pauze od 2 meseca. Razmak između dve terapije ipak ne bi trebao biti duzi od 6 meseci.
Ova vrsta lecenja obicno nema stetnih efekata osim sto je ne trebaju sprovoditi bolesnici kojima je zabranjeno uzimanje belancevina (jaja, mesa, mleka) i kao sto je receno osobe koje pate od zuci.


Za više informacija posetite naš sajt i FB stranicu klikom na :



Нема коментара:

Постави коментар