Lekovitost mesa

Meso prepelice je prirodna prava dijetalna hrana. Pomaže kod ljudi i dece, bolesnih i zdravih, kod ljudi koji imaju problema sa varenjem. Provereno pomaže kod osoba koje su imale razne operacije, kod iznemoglih i iscrpljenih. Osvežava, okrepljuje i vreća snagu tim osobama.
 Prepeličije meso i supa su pravi melem za ranu.
 Supa od prepelice je višestruko bolja od golupčije supe, a zna se da su golupčiju supu koristili za malu decu i bolesne ljude. Još stari Grci i Rimljani su veoma cenili divlju prepelicu i služili je na gozbama kao raritet. I danas japanska prepelica, predstavlja delikates i za neke sladokusce i ljubitelje dobre kuhinje vrhunac gastronomskog uživanja.Meso japanskih prepelica sadrži 22.4 % belančevina i 2.3 % masti. 
Meso prepelice je prirodna prava dijetalna hrana. Svaka prepelica u proseku snese jedno jaje dnevno, a pri tom njegova težina iznosi skoro deset procenata njene ukupne težine.Samo ovaj podatak je dovoljno opravdanje za vekovnu tvrdnju da je jaje japanske prepelice pravi eliksir života, ali, za svaki slučaj, evo još nekih zanimljivih činjenica vezanih za ove neobične ptice: potrebno im je svega dva meseca da se iz jajeta razviju u koku nosilju i, ono najupečatljivije, prepelice uglavnom umiru samo od starosti!
Još stari Grci i Rimljani su veoma cenili divlju prepelicu i služili je na gozbama kao raritet. I danas japanska prepelica predstavlja delikates i za neke sladokusce i ljubitelje dobre kuhinje vrhunac gastronomskog uživanja.U savremenom kulinarstvu, postoji bezbroj recepata za pripremanje mesa i jaja japanskih prepelica. Ova kulinarska praksa je došla sa Dalekog istoka, gde se prepeličijem mesu pripisuju mnoga pozitivna svojstva.

Нема коментара:

Постави коментар