понедељак, 10. јул 2017.

OPREZ: Zaraza preti iz jaja sa pijačnih tezgi!

Letnja žega unela je strah među redovne posetioce gradskih pijaca, koji se osim voćem i povrćem, ovde snabdevaju i mesom, jajima i mlečnim proizvodima.

Sa velikim vrućinama dolazi do opasnosti od kvarenja namirnica i trovanja hranom. Zato je veoma važno da se pridržavate ovih saveta.


Sve namirnice koje se lako kvare mogu postati potencijalni izvor zaraze, što se u prvom redu odnosi na sveže meso, mleko ,mlečne proizvode i jaja.


Izbegavajte u letnjem periodu kupovinu prepeličjih jaja na pijačnim tezgama.Jaja japanske prepelice ako se koriste kao lek onda moraju da budu oplodjena.A takvim jajijma ne prija visoka temperatura jer može doći do formiranja embriona.A kad se ohlade onda postaju "mućak" tj ukvare se.

Zato se preporučuje da jaja kupujete direktno sa farmi gde se skladište u frižiderima.Takvim jajima rok trajanja je 60 dana dok je jajima koja nisu bila pravilno skladištena rok znatno manji i veliki je rizik konzumirati ih kao lek u sirovom stanju.



Sve o japanskim prepelicama,lekovitim i hranjivim svojstvima prepeličjih jaja možete videti na sajtu i FB stranici:

069/726-187 , 037/201-785

Na Farmi japanskih prepelica "Nešić" na svake 4 kupljene kutije sa jajima petu dobijate GRATIS


U svakoj kutiji se nalazi po 30 komada svežih oplodjenih jaja koje možete konzumirati kao lek i za inkubiranje.U unutrašnjem delu kutije nalazi se uputstvo za konzumiranje jaja.


Možete ih preuzeti lično na Farmi ili može da vam bude uručeno na kućnu adresuPOSTEXPRESS-om

Farma japanskih prepelica se nalazi u selu Bogdanje nadomak Trstenika na registrovanom poljoprivredom gazdinstvu porodice Nešić.
Bavi se proizvodnjom i prodajom lekovitih jaja japanske prepelice,prodajom pilića starosti do 7 dana , mladih koka nosilja i petlića.



Farma japanskih prepelica "Nešić" je osnovana 2014 godine. Vlasnik Farme je Stefan Nešić po zanimanju inženjer mašinstva.


Нема коментара:

Постави коментар