петак, 22. септембар 2017.

STIŽE SEZONA GRIPA: Evo kako da ga pobedite...


Sezona virusa i prehlada u punom je jeku, a veliki broj građana u celoj zemlji zbog bolova u grlu, malaksalosti ili stomačnih tegoba traži pomoć lekara.

Sa pojavom hladnih dana pojavljuju se i virusi i prehlade. Simptomi koji se javljaju kod pacijenata koji imaju respiratorne viruse su kijavica, kašalj i iskašljavanje, gušobolja, malaksalost pa i temperatura. Stomačni virusi izazivaju retku stolicu, nagon za povraćanje i mučninu.

Iako se najčešće ovi virusi javljaju odvojeno, nekada se mogu i preplitati, pa se nemojte iznenaditi ako imate i jedne i druge simptome.




Da li ste upoznati sa tim koliko su lekovita jaja od prepelice?

Od svih ptičjih jaja – jaja prepelice su najzdravija! Sadrže obilje vitamina i minerala u znatno većim količinama nego ostala ptičja jaja, ali i mnoge druge namirnice koje svakodnevno konzumirate. Jaja od prepelice su jako bitna za naše zdravlje i jačanje organizma.





Jaja od prepelice kao lek

Bitno je naglasiti da se jaja od prepelice kao lek mogu koristiti jedino ukoliko su oplođena. Dakle, samo oplođena jaja prepelice imaju lekovitu moć. Takođe, poželjno je da su što svežija, smatra se da mogu ispoljavati lekovito dejstvo nekih 30 dana najviše, a za to vreme se obavezno čuvaju u frižideru. 
Jaja od prepelice kao lek se piju u sirovom stanju, ujutru na prazan želudac, bar pola sata pre doručka. U preventivne svrhe i za poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja. U zavisnosti od određene bolesti koju želite lečiti ovim jajima, doza je veća i zato se obavezno konsultujte sa stručnim licima.

Jaja od prepelice za decu
Jaja od prepelice su potpuno bezbedna i za decu. Naročito se preporučuju deci u razvoju, jer zahvaljujući svom bogatom i hranljivom sastavu, snabdevaju organizam neophodnim mineralima i vitaminima za rast i razvoj. Pored toga, jaja od prepelice imaju izraženu regenerativnu sposobnost. Što se tiče tretmana određene bolesti kod deteta, neophodna je konsultacija sa lekarom o načinu primene i dozi.


Sve o japanskim prepelicama,lekovitim i hranjivim svojstvima prepeličjih jaja možete videti na sajtu i FB stranici:












Нема коментара:

Постави коментар