понедељак, 2. октобар 2017.

NE DOZVOLITE DA VAS PREVARE: Samo oplođena jaja su lekovita








Često se dešava da neko ko uzima terapiju kaže da nije osetio nikakav boljitak i to je istina jer je najverovatnije kupio jaja nošena u kavezima gde su samo ženke!

Ako kupujete lokalno tražite od vaših prodavaca da vam pokažu gde i kako drže japanske prepelice, ako vidite da drži prevelik broj jedinki zajedno verovatno su sve ženke i takva jaja nemaju potrebna svojstva. 



Mnogi odgajivači japanskih prepelica na svojim farmama drže samo ženke tj kokice.NARAVNO prepelice nose jaja i bez prisustva petlića.Ali kada kokica snese jaje bez prisustva mužijaka tj petlića takva jaja nisu oplodjena i samim tim nisu ni lekovita.


                     

Japanske prepelice se drže u razmeri 3-1 ili 4-1 što znači na svake tri kokice po jedan petlić.
Ne morate biti veliki stručnjak da bi raspoznali pol kod prepelica.
Kokice imaju vrlo prepoznatljive šare tj tačke po grudima tamne boje,dok kod petlića grudi su u crvenkasto-braon boji.

Na Farmi "Nešić" prepelice se drže u razmeri 3-1 gde je veliki procenat oplodjenosti i lekovitosti jaja.
Jaja moraju da se drže u frižideru zbog svežine i tako imaju rok 60 dana.Nakon tog perioda mogu i dalje da se konzumiraju ali ne u sirovom stanju.Što znači kuvana,pržena...



Na Farmi japanskih prepelica "Nešić" na svake 4 kupljene kutije sa jajima petu dobijate GRATIS


U svakoj kutiji se nalazi po 30 komada svežih oplodjenih jaja koje možete konzumirati kao lek i za inkubiranje.U unutrašnjem delu kutije nalazi se uputstvo za konzumiranje jaja.
Možete ih preuzeti lično na Farmi ili može da vam bude uručeno na kućnu adresu POSTEXPRESS-om



Farma japanskih prepelica se nalazi u selu Bogdanje nadomak Trstenika na registrovanom poljoprivredom gazdinstvu porodice Nešić.

Bavi se proizvodnjom i prodajom lekovitih jaja japanske prepelice,prodajom pilića starosti do 7 dana , mladih koka nosilja i petlića.


Farma japanskih prepelica "Nešić" je osnovana 2014 godine. Vlasnik Farme je Stefan Nešić po zanimanju inženjer mašinstva.






Нема коментара:

Постави коментар