субота, 9. јун 2018.

PAZITE SE!!! LAŽNI UZGAJIVAČI JAPANSKIH PREPELICA...U Srbiji lažne farme prodaju jaja koja nisu lekovita...


Vodite računa.U Srbiji se pojavilo dosta preprodavaca koji sebe predstavljaju kao dugogodišnje uzgajivače japanskih prepelica.U stvari,istina je daleko od toga.
Preprodavci nemaju tačan uvid u starost jaja,kao ni u oplođenost istih.
Kod prepeličjih jaja koje se koriste u lečenju raznih bolesti i tegoba,ako jaja nisu sveža i oplođena onda nema ni efekta.Što znači da ti isti prodavci tj preprodavci varaju poštene korisnike i kvare sliku o ovom fenomenalnom prirodnom leku koji je pomogao milionima kako bi povratili svoje zdravlje.

Savet je da uvek tražite dokaz od uzgajivača o ispitivanju jaja i dokaz da su jaja sa njegove farme ili poljoprivrednog gazdinstva.To je najbolje uraditi tako što za jaja koja kupite tražite fakturu tj račun.Potpisan sa pečatom farme ili gazdinstva.To je dokaz i garancija da ste kupili nešto provereno.Zašto da gubite vreme i novac.


Odgajivači koji pokušavaju da na brzinu zarade pare uglavnom drže prepelice kao koke nosilje ustvari rade protiv drugih odgajivača i samih sebe a najviše na štetu kupaca.
To je jedan od razloga zašto treba paziti i proveriti pre kupovine da li su jaja oplođena jer su samo kao takva lekovita.Da bi jaja bila oplođena u kavezima sa ženkama-kokicama treba da bude i mužijaka-petlića.Idealan odnos je 3+1 tj na svake tri kokice po jedan petlić.

Često se dešava da neko ko uzima terapiju kaže da nije osetio nikakav boljitak i to je istina jer je najverovatnije kupio jaja nošena u kavezima gde su samo ženke!


Ako kupujete lokalno tražite od vaših prodavaca da vam pokažu gde i kako drže japanske prepelice, ako vidite da drži prevelik broj jedinki zajedno verovatno su sve ženke i takva jaja nemaju potrebna svojstva. 

Mnogi odgajivači japanskih prepelica na svojim farmama drže samo ženke tj kokice.NARAVNO prepelice nose jaja i bez prisustva petlića.Ali kada kokica snese jaje bez prisustva mužijaka tj petlića takva jaja nisu oplodjena i samim tim nisu ni lekovita.


SVEŽINA JAJA?

Rok trajanja prepeličjim jajima je 60 dana,pod uslovom da se drže u frižideru.Nakon tog perioda i dalje su za upotrebu ali samo kao termički obradjena tj kuvan pržena itd...Ako se ne drže u frižideru znatno im se smanjuje rok upotrebe.




Нема коментара:

Постави коментар