понедељак, 30. април 2018.

ZA BOLjI IMUNITET DECE: Ojačajte imunitet deteta ishranom




Imuni sistem je prva linija odbrane od zaraznih bolesti. Delovanje imunog sistema nazivamo imuni odgovor, a on uključuje niz odbrambenih reakcija protiv stranih tela kao što su mikroorganizmi koji su i izazivači bolesti.

Imuni sistem kod dece nije dovoljno razvijen, pa se virusi i bakterije brže lepe za njih. Mnoga deca do 8. godine života pate od respiratornih infekcija koje se često ponavljaju. Simptomi mogu da budu crveno grlo, otečeni krajnici, upala sinusa, kašalj, teškoće u disanju, pojačano stvaranje bronhijalnog sekreta.


Nažalost, mnoga od ove dece često dobijaju antibiotske terapije, koje nisu delotvorne protiv virusa, a posle dugotrajne ili česte upotrebe mogu da oslabe imuni sistem. Antibiotici deluju neko vreme, ali kada ponovo dođe u kontakt sa nekom bakterijom dete se ponovo razboljeva. Većina prehlada i gripa koje se javljaju tokom zime počinju kao virusne infekcije, a mogu da se iskomplikuju i bakterijskom infekcijom. 
U slučaju virusnih infekcija nema svrhe davati antibiotike, jer oni ne deluju na viruse već na bakterije. Kada se dete često razboljeva, a roditelji mu često daju lekove, vremenom se roditelji osećaju nemoćno, zbunjeno i samo strepe kada će sledeći put da se razboli.






















Umesto antibiotika i raznih sintetičkih "lekova" poboljšajte imunitet vašeg deteta sa oplođenim jajima japanske prepelice.Prava mala energetska bomba.Sa samo 15 kalorija ali mnoštvom vitamina,minerala,i esencijalnih amino kiselina.


Jedno jaje japanske prepelice po hranljivim svojstvima 5 puta je jače u odnosu na kokošije jaje.






Deca starija od 10 godina i odrasli ljudi uzimaju po 3 jajeta u prva 3 dana a po 5 jaja do kraja terapije. Na primer, ako dete starije od 10 godina ili neko stariji, odrastao čovek želi da poboljša svoju krvnu sliku, morao bi da upotrebi 120 komada sirovih prepeličjih jaja.
  • Deca do 3 godine -uzimaju po 2 jajeta dnevno
  • Deca 3-5 godina -uzimaju po 3 jajeta dnevno
  • Deca 5-10 godina -uzimaju po 4 jajeta dnevno
Jaja se piju sirova i to doza za ceo dan odjedanput svako jutro pola sata pre jela, odnosno pola sata pre doručka i to na prazan stomak ili na tašte.




Нема коментара:

Постави коментар