недеља, 29. април 2018.

ZDRAVLjE IZ PRIRODE: Jaja japanske ptice leče i najteže bolesti...




Jaja japanske prepelice su tražena kao visokoproteinska hrana namenjena deci u razvoju, bolesnicima, starim osobama, ali i zdravim osobama i sportistima.

Najviše se troše u Japanu, gde se koriste kao ishrana i kao lek. Prepeličja jaja pomažu u lečenju visokog krvnog pritiska, čira, arterioskleroze, dijabetesa, bronhijalne astme, tuberkuloze, anemije, migrene, infarkta i nervnog rastrojstva.

Ova jaja jačaju imunitet i štite od visokog holesterola, poremećaja u varenju, promena na koži i poboljšavaju memoriju i jačaju imunitet. I meso prepelice je izuzetno zdravo i koristi se za supu, paprikaš ili roštilj. Meso prepelice pomaže kod oporavka bolesnika nakon težih operacija i kod lečenja karcinoma.


Svako jutro jedno jaje…


…organizmu zdravlje daje. Jaja japanske prepelice se piju (sveža) pre obroka i to nekih 30 minuta ranije. Naravno, ukoliko osoba boluje od neke bolesti prethodno je poželjna konsultacija sa izabranim lekarom. Kao i kod svakog leka, ni sa prepeličijim jajima se ne pije alkohol.
Neoplođena jaja nemaju lekovita svojstva i dobra su samo kao hrana. Jaja japanske prepelice obično možete držati u frižideru do 60 dana, dakle, do kada su i najbolja. Naravno, svaki ozbiljan proizvođač ima deklaraciju na kojem je utisnut i rok upotrebe.

Meso i jaja prepelice jačaju ne samo imunitet, nego i  potenciju. Ko ne veruje, neka proba...





Нема коментара:

Постави коментар